Resultat 2019

20/4-19. Den 26:e omgången av Lördagsligan 2018-19 är nu spelad.  Det kom 18 golfare till spel.  Ett soligt och gott väder.

Lördagsligan spelar Slaggolf med hcp. Första start 08.40. Kom i god tid!

Resultat:

1/ Micael Arnström, 70.

övriga: Robert Green, 71, Jan Bergsten, 72; Markku R, 73, Joakim Thelander, 73, J-O Svensson, 74, Börje A, 74, Peter Slätth, 75, Yngve Stenström, 76, Linda Green, 78, Mats K, 79, Björn Mårtensson, 79, Lars Peyronsson, 80, P-A Posen, 80, Tommy Thelander, 81, P. Frykenfeldt, 82, Roger Wisell, 82, Sune Gustavsson, 83.

Vi har prisutdelning direkt efter sista bollen kommit in. Vinnaren ansvarar för nästa veckas lottning.

Årets avslutning på Lördagsligan sker i Rydö lördag 4/5. Anmälningslista är uppsatt i herrarnas omkl. rum. Anmälningslistan tas ned lörd. 27/4. Startavgift: 100:-. Anmälan kan också göras till mailadressen: kurt.lofstedt@gmail t.o.m. 27/4.

Fr.o.m. i år 2019  har golfsverige NYA golfregler. På Rydö GKs startsida finns en flik längst upp "Nya golfregler 2019". Klicka där så länkas du till bra information och även små filmsnuttar på de olika reglerna. Några av dem är:

* Pliktområde (tidigare vatten- och sidovattenhinder). Här får du numera grunda klubban, men inte rubba bollen som ger 1 pliktslag.

* Fri dropp vid "pluggad boll" inom hela spelfältet, ej i pliktområde där bollen skall spelas som den ligger eller droppa sig fri med 1 pliktslag.

* Får putta på green med flaggan i hål.

* Droppa skall ske från knähöjd.

* Klubblängd: den längsta klubban i bagen.

* Om bollen träffar utrustning el spelare = ingen plikt.

* Dubbelslag: ingen plikt.

* Leta boll: max 3 min.

* Lösa naturföremål får avlägsnas från pliktområde och bunkern, men om bollen rör sig återplacera och plikta 1 slag.

* Om man under letning oavsiktligt rubbar sin boll = ingen plikt.

Bif. fil på summering av alla spelare.